Echt vakmanschap is Langman's werk

Kabelaringen

Een kabelaring wordt onder het gangboord rondom of langs de zijkanten van de boot aangebracht. Om de kabelaring te kunnen spannen moeten er bevestigingspunten aan de boot zitten, waaraan de spanvoorzieningen worden verbonden. Om de kabelaring op hoogte te houden moet er een rand aanwezig zijn waar de kabelaring op rust. Er kunnen ook twee randen zijn, waar de kabelaring tussen komt te liggen

Onze kabelaring wordt op de eigen touwbaan geslagen en samengesteld uit vier strengen met een kern. In het hart van de kabelaring zit een RVS-staaldraad. De einden van het staaldraad worden voorzien van een oog met RVS-kous. Wij kunnen de einden van het staaldraad ook voorzien van RVS-draadeind (schroefdraad). Daartoe worden RVS-studterminals op de staaldraad geperst.

De lengte van de boot is bepalend voor de diameter van de kabelaring. Ten opzichte van de boot moet een kabelaring niet te dik of te dun zijn. Ook de ruimte die er is tussen de oplegrand onder en de rand boven de kabelaring bepaalt de mogelijke diameter.

Standaard diameters voor Langman kabelaringen zijn van 48 tot 140 mm.

T +31 (0)33 246 19 86
F +31 (0)33 246 15 77
info@langman.com