Leguanen

Een leguaan wordt meestal voor de boeg van de boot aangebracht. Voor deze handgeknoopte verdikking hebben onze vakmensen van de schiemansafdeling een knooptechniek ontwikkeld waardoor de leguaan naar het model van de boot gemaakt wordt. Hierdoor komt de leguaan strak tegen de huid van de boot te liggen.

Een leguaan kan als een los model worden gemaakt, maar kan ook op een kabelaring worden gebreid. De kabelaring moet dan wel voor de boeg langs lopen. Bepalend voor de afmetingen van een leguaan, is het model en de lengte van de boot en de diameter van een eventueel aanwezige kabelaring. Leguanen zijn leverbaar vanaf een diameter van 8 cm.

Losse leguanen worden standaard aan de uiteinden voorzien van enkele schakels RVS-ketting. Indien voor de boeg geen ondersteuning aanwezig is kan in het midden ook een ophangpunt van enkele schakels RVS-ketting worden aangebracht.

Langman Touw

Touwmakers van Hollandse bodem

Turkse knoop

Zowel op een kabelaring als op een leguaan kan voor de boeg ter verfraaiing een Turkse knoop worden aangebracht. Wij adviseren dat alleen te doen bij een ronde boeg. Deze sierknoop wordt ook met de hand gemaakt. Vorm en afmetingen worden afgestemd op de dikte van de kabelaring of leguaan.

Kom met ons in contact

Hier kunt u ons vinden

Touwfabriek Langman B.V.
Beurtschipper 26-28
3861 SC Nijkerk
+31 (0)33 246 19 86
sales@langman.com