Kabelaring

Een kabelaring wordt onder het gangboord rondom of langs de zijkanten van de boot aangebracht. Om de kabelaring te kunnen spannen moeten er bevestigingspunten aan de boot zitten, waaraan de spanvoorzieningen worden verbonden. Om de kabelaring op hoogte te houden moet er een rand aanwezig zijn waar de kabelaring op rust. Er kunnen ook twee randen zijn, waar de kabelaring tussen komt te liggen.

Onze kabelaring wordt op de eigen touwbaan geslagen en samengesteld uit vier strengen met een kern. In het hart van de kabelaring zit een RVS-staaldraad. De einden van het staaldraad worden voorzien van een oog met RVS-kous. Wij kunnen de einden van het staaldraad ook voorzien van RVS-draadeind (schroefdraad). Daartoe worden RVS-studterminals op de staaldraad geperst.

De lengte van de boot is bepalend voor de diameter van de kabelaring. Ten opzichte van de boot moet een kabelaring niet te dik of te dun zijn. Ook de ruimte die er is tussen de oplegrand onder en de rand boven de kabelaring bepaalt de mogelijke diameter.

Standaard diameters voor Langman kabelaringen zijn van 48 tot 120 mm.

Langman Touw

Touwmakers van Hollandse bodem

Maatwerk

Elke kabelaring en leguaan is voorzien van een uniek trackingnummer. Onze kabelaringen en leguanen worden speciaal voor u op maat gemaakt. Aan de hand van de door u opgegeven maten voeren wij een berekening uit om de juiste lengte van het touw te bepalen. Onze bestelformulieren, waarop u de specificaties voor uw kabelaring en/of leguaan opgeeft, zijn gebaseerd op dat wij standaard leveren.

Daar het maken van kabelaringen en leguanen handwerk is, wordt de Langman Kabelaring door ervaren en vakmensen geproduceert.
Naast de standaard uitvoeringen zijn er ook tal van andere mogelijkheden. Heeft u wensen of vragen, neem dan contact met ons op voor advies en om de mogelijkheden te bespreken.

Veelgestelde vragen

Reparatie

Is uw kabelaring nog niet versleten maar de punten zijn bijvoorbeeld wel beschadigd? Dan kunt u uw oude kabelaring bij ons langsbrengen voor reparatie.

Wij raden wel even aan een foto te sturen van de huidige staat van de kabelaring.

Wij kunnen dan wel snel beoordelen of de schade te repareren is. Hieronder treft u reparatie aanvraag formulier aan. U kunt ook zelf uw punten repareren, door het originele garen te bestellen bent u verzekerd van jaren vaar plezier. U kunt dit garen online bestellen via www.touwbestellen.nl/kabelaring

Uw kabelaring laten repareren?

  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, png, jpeg.