Kabelaringen & Leguanen

Sloepen, vletten en motorboten worden ter verfraaiing en bescherming voorzien van een kabelaring en/of leguaan.

Langman is toonaangevend op het gebied van kabelaringen en leguanen. Wij leveren deze aan vooraanstaande jachtwerven in binnen- en buitenland. Voor kabelaringen en leguanen gebruiken wij speciaal vervaardigde polypropylene garens welke van zeer hoge kwaliteit zijn.

In dit materiaal zit een hoge UV-stabilisator die weerstand biedt aan de inwerking van zonlicht. Hierdoor blijven ook de vezels aan de buitenzijde van het touw vele jaren goed zonder een versleten en pluizig uiterlijk te krijgen.

Langman Touw

Touwmakers van Hollandse bodem

Vakmanschap is Langman's werk

Langman kabelaringen zijn uitstekend te gebruiken in landen met een hoge UV-intensiteit. Langman exporteert deze dan ook naar landen met deze hoge UV-intensiteit. Daarnaast is elke kabelaring en leguaan voorzien van een uniek trackingnummer.

Onze kabelaringen en leguanen worden speciaal voor u op maat gemaakt. Aan de hand van de door u opgegeven maten voeren wij een berekening uit om de juiste lengte bepalen

Onze bestelformulieren, waarop u de specificaties voor uw kabelaring en/of leguaan opgeeft, zijn gebaseerd op dat wij standaard leveren. Daar het maken van kabelaringen en leguanen handwerk is en door ervaren en vakbekwaam personeel worden uitgevoerd zijn er naast de standaard uitvoeringen ook andere mogelijkheden.

Heeft u bijzondere wensen of vragen, neem dan contact met ons op voor advies en om de mogelijkheden te bespreken.

Kabelaringen

Een kabelaring wordt onder het gangboord rondom of langs de zijkanten van de boot aangebracht. Om de kabelaring te kunnen spannen moeten er bevestigingspunten aan de boot zitten, waaraan de spanvoorzieningen worden verbonden. Om de kabelaring op hoogte te houden moet er een rand aanwezig zijn waar de kabelaring op rust. Er kunnen ook twee randen zijn, waar de kabelaring tussen komt te liggen

Leguanen

Een leguaan wordt meestal voor de boeg van de boot aangebracht. Voor deze handgeknoopte verdikking hebben onze vakmensen van de schiemansafdeling een knooptechniek ontwikkeld waardoor de leguaan naar het model van de boot gemaakt wordt. Hierdoor komt de leguaan strak tegen de huid van de boot te liggen.

Veelgestelde vragen

Kom met ons in contact

Hier kunt u ons vinden

Touwfabriek Langman B.V.
Beurtschipper 26-28
3861 SC Nijkerk
+31 (0)33 246 19 86
sales@langman.com